Roger Faas: de Vastgoed trends van 2017

Roger Faas: de Vastgoed trends van 2017

Vandaag in mijn Roger Faas Horn blog wil ik graag de passie van mijn vele ondernemers bespreken: Vastgoed. Doordat ik ermee ben opgegroeid door mijn oom Timor Horn die zeer succesvol in in de Vastgoed wereld – heb ik mij altijd bezig gehouden met de trends. We zullen onder andere gaan ondervinden waar ondernemers zoals ontwikkelaars en corporaties in 2017 rekening mee moeten houden. Tegenwoordig gaat het steeds meer om waarom we dingen doen, wat hebben we nodig en waar verlangen onze klanten naar. 2017 wordt volgens Binnenlands Bestuur een jaar waar het draait om hoe mensen willen wonen ipv van om het vastgoed.

Roger Faas: Vastgoed trend nummer 1

Tweedeling en groeiende verscheidenheid

De vastgoed moet zich erop voor gaan bereiden dat de samenleving tweedelig zou gaan groeien. Al vraagt het Binnenlands Bestuur zich af of dit niet meer ligt aan de groeiende verscheidenheid. Er is namelijk een grote veelheid aan leefstijlen – en deze zoeken allemaal een woning die aansluit bij hun wensen. En deze wensen, die lopen zeer uiteen. De vastgoed wereld dient dus de vraag van diversiteit en identiteit te beantwoorden met voldoende ruimte voor een eigen aanpak die kan verschillen per gebied.

Roger Faas: Vastgoed trend nummer 2

De nieuwe solidariteit

De vastgoed wereld staat een nieuwe solidariteit te wachten met de ombouw van de verzorgings- naar een participatiesamenleving. De solidariteit ligt nog wel op een kleinschalig niveau van gelijkgestemden via deeleconomie in bijvoorbeeld een wijk of stad. Het is de taak van de gemeenten en coöperaties om een weg te vinden in deze nieuwe solidaire samenleving.

Roger Faas: Vastgoed trend nummer 3

De bouw gaat in tempoversnelling

Een probleem in de vastgoed is dat het tekort aan betaalbare woningen oploopt. Het is hierbij van belang dat er plannen worden gemaakt om het tempo van de bouw te versnellen. De Ladder voor Duurzame Verstedelijking is nodig – zo kunnen er duidelijk plannen worden gemaakt zodat de procedure kan worden versneld.

Roger Faas: Vastgoed trend nummer 4

Duurzaamheid is the key bij toekomstige verkoop

Vastgoed zou zich nog meer moeten gaan richten op duurzaamheid. De ambities die zijn gesteld voor 2020 moeten snel worden bereikt. De tijd van zonnepanelen, windparken en laadpalen hebben wij inmiddels behaald – nu is het tijd voor gasloos, all-electric en energieneutraal. Duurzaamheid zal een must worden bij het verkopen van huizen.

Roger Faas: Vastgoed trend nummer 5

Suburbanisatie is up and coming

De vastgoed wereld heeft lang gedacht dat iedereen naar de stad zou trekken maar niets is minder waar. De afgelopen tijd zijn er juist heel veel mensen uit de stad vertrokken. Jonge gezinnen kiezen namelijk steeds vaker om exorbitante prijzen, drukte en continue stress uit te sluiten door de stad te verlaten.

Roger Horn

Author Roger Horn

More posts by Roger Horn

Leave a Reply