Roger Faas: de Vastgoed blunders

Roger Faas: de Vastgoed blunders

Vandaag in mijn Roger Faas Horn blog wil ik graag de vastgoed blunders bespreken die vaak worden gemaakt bij het kopen van vastgoed. Veel jonge gezinnen weten vaak niet waar ze op moeten letten bij het kopen van een huis en dit kan zorgen voor flinke blunders die je liever niet oploopt bij het kopen van je eerste huis. Het verschilt per persoon waar je op let bij het kopen van een huis, maar wat is nou echt belangrijk? En vooral wat is not done bij het kopen van een huis? Om te voorkomen dat je fouten maakt bij een van de grootste kopen in je leven bespreek ik in mijn Roger Horn blog deze week de blunders in Vastgoed.

Roger Faas Horn: Vastgoed blunder nummer 1

BLUNDER 1: Een precies bod doen

Vastgoed blunder nummer èèn: een precies bod plaatsen. Door een marge aan te houden laat je merken dat je van goede wil bent. Als je namelijk een laag bod doet die de verkoper niet waardeert loop je de kans dat verdere gesprekken per direct worden afgeblazen. Zorg er dus voor dat je vooraf altijd al wat informatie hebt ingewonnen. Heb je een verkoper met financiele problemen? Dan is de kans groot dat de onderhandelingspositie zwakker is en je hier dus op kan inspelen. Heb je te maken met een investeerder? Maak je handen er dan niet aan vuil – er gaat geen euro van zijn prijs af. Weet dus van wie je wat koopt.

Roger Faas Horn: Vastgoed blunder nummer 2

BLUNDER 2: Al je kaarten laten zien

Een Vastgoed blunder die ook wordt gemaakt is door teveel van jezelf te laten zien. Je kan gerust jezelf zijn maar wees wel op je hoede. Het is niet van belang dat zij vooraf al bekend zijn met je budget, het bedrag dat je bereid bent te betalen etc. Dit soort informatie kan er namelijk voor zorgen dat het tegen je wordt gebruikt en dat wil je niet bij het kopen van je eerste woning.

Roger Faas Horn: Vastgoed blunder nummer 3

BLUNDER 3: Geen informatie inwinnen

De grootste fout in het kopen van vastgoed is het niet doen van je huiswerk. Je moet informatie inwinnen over het huis. Hoe hoog is het bedrag dat je moet betalen voor het huis? Voor hoeveel zijn de huizen in de buurt verkocht? Hoe staat de locatie bekend? Om dit soort informatie in te winnen kan je naar een Notariskantoor gaan. Zij hebben doorgaans een goed zicht op de lokale vastgoedprijzen.

Roger Faas Horn: Vastgoed blunder nummer 4

BLUNDER 4: Keep it cool

Bij het kopen van Vastgoed wordt je snel opgenomen door het spel. Je moet je zenuwen koel houden en alle beslissingen goed door je gedachte laten gaan. Het gaat immers niet om het verslaan van de verkoper maar om het kopen van je eerste huis. Hoe harder jij tekeer gaat, hoe minder toegeving je kan verwachten. Blijf dus niet eindeloos afdingen, dit kan ervoor zorgen dat je naar je huis kan fluiten en dat zou zonden zijn. Ligt het bedrag echt te hoog? Zoek dan verder en neem geen onverantwoorde risico’s.

Roger Faas Horn: Vastgoed blunder nummer 5

BLUNDER 5: Alleen een plan A hebben

De laatste vastgoed blunder is dat je al je hoop vestigt op dat enige prachtige droomhuis. Zorg dat je een back up plan hebt. Ook al heb je al je zinnen gezet op dat huis – zorg dat je bluft en doe alsof je nog 20 andere leuke alternatieven achter de hand hebt. Dit zorgt ervoor dat de verkoper beter zijn best gaat doen – de vastgoed wereld is immers een wereld van winnen.

Roger Horn

Author Roger Horn

More posts by Roger Horn

Leave a Reply