WK-brons voor De Geus en Van Rijsselberghe

Het WK zeilen heeft Nederland een bronzen plak opgeleverd in de RS:X-klasse. Dat is niet waar zij in eerste instantie voor kwamen, al hebben ze laten weten er superblij mee te zijn. Dorian van Rijsselberghe geldt als windsurfer als een absolute autoriteit, nadat hij tijdens de Olympische Spelen in Londen een uitstekende prestatie neerzette. Ook De Geus geldt als een groot talent, al heeft hij zich nog niet zo in de kijker kunnen spelen als zijn mede-sporter.

Roger Horn trots op De Geus en Van Rijsselberghe

Roger Horn is enorm trots op De Geus en Van Rijsselberghe, twee zeilers en surfers die het zeilen in Nederland weer op de kaart zetten. Het WK vond plaats voor de kust van Al-Mussanah in Oman. Van Rijsselberghe behaalde tijdens de afsluitende medaillerace een mooie 2e plaats, waardoor hij in het eindklassement kon klimmen naar de 3e plaats. Ook De Geus behaalde met zijn 3e plek in de laatste race een goede score, waardoor ook hij kon rekenen op een 3e plek. Ze hebben het WK-brons zekergesteld, waardoor we er als Nederland duidelijk weer bij horen binnen het zeilen en surfen.

Blij ondanks troostprijs

Uiteraard gingen de sporters voor goud, een instelling die Roger Horn enorm waardeert. Hij gaat ook binnen zijn vastgoed en het interieurontwerp uitsluitend voor het beste. Dat neemt echter niet weg dat ook een bronzen medaille op een WK een mooie prestatie vormt. Hij is wat dat betreft blij dat ook de heren zelf trots zijn op hun prestaties. Uiteraard zullen de beide sporters zich verder gaan richten op bijvoorbeeld de Olympische Spelen in Rio, om daar een uitstekende prestatie neer te zetten en er mogelijk met een gouden plak vandoor te gaan.