Hein Ruyten Trofee laat veel nieuwe zeilers zien

Tijdens de Hein Ruyten Trofee was er sprake van een groot aantal nieuwe zeilers, wat aan lijkt te geven dat de sport ook bij de nieuwe generatie leeft. De wedstrijd vond plaats in het weekend van 24 en 25 oktober. In totaal deden de deelnemers mee aan 10 sprintwedstrijden. Op basis van die wedstrijden werd er een winnaar aangewezen. Het waren Lieuwe Gietema, Diederik Kuiters en Reinier Tromp die de eerste plaats wisten te behalen. Dat is opvallend, aangezien er daarnaast drie wereldkampioenen meededen aan de Hein Ruyten Trofee. Roger Horn wil de winnaars uiteraard graag feliciteren.

Ynglings voor nieuw talent

De Hein Ruyten Trofee heeft onder andere tot doel om de zeilsport in Nederland te promoten. De wedstrijd deed dit door 30 complete wedstrijd Ynglings beschikbaar te stellen voor het nieuwe talent. Dat maakte het voor hen mogelijk om mee te varen op hoog niveau en met goed materiaal. Het is uiteindelijk de bedoeling om zoveel mogelijk jonge zeilers te motiveren, iets dat ook Roger Horn alleen maar toe kan juichen.

Roger Horn feliciteert de winnaars

Roger Horn wil de winnaars van de Hein Ruyten Trofee graag feliciteren en is daarnaast erg te spreken over het feit dat het grote aantal nieuwe zeilers in de klasse er een levendige strijd van heeft weten te maken. De winnaars wisten de beste klasseringen te behalen, maar ook bijvoorbeeld Hidde-Jan Haven, Erwin de Vries en Maarten Smit wisten een uitstekende score neer te zetten. Zij wisten de eerste plaats net niet te behalen, maar zaten er in ieder geval niet ver vanaf.