Fietsers gezocht om samen de Mont Ventoux op de fietsen

Zuid-Frankrijk is een prachtig gebied om te zeilen, vakantie te vieren en bovendien te fietsen. De Mont Ventoux is een van de meest machtige bergen in het gebied. Roger Horn houdt van de streek en juicht initiatieven die er plaatsvinden dan ook alleen maar toe. Zelf is Horn er vooral in de zomermaanden te vinden, hij zal er niet bij zijn wanneer Pluryn en fietsbuddy’s tegen de berg op fietsen. Dat neemt aan de andere kant niet weg dat hij sympathie heeft voor dergelijke initiatieven.

Initiatief van de Koraal Groep

De beklimming van de Mont Ventoux met de fiets is een initiatief van de Koraal Groep. Pluryn doet zelf sinds 2014 mee en heeft het dit jaar op zich genomen om op zoek te gaan naar een aantal andere vrijwilligers die mee willen doen. Zij worden buddy, om er samen voor te zorgen dat ze de top van de Mont Ventoux kunnen bereiken en een geweldige prestatie neer kunnen zetten. De berg meet 1.911 meter, wat betekent dat er een flinke inspanning voor nodig is om er tegenop te kunnen fietsen.

Equipe Mont Ventoux voor mensen met een complexe zorgvraag

Roger Horn juicht het feit toe dat Pluryn en zijn buddy’s tegen de Mont Ventoux op zullen fietsen, om mensen met een complexe zorgvraag de kans te bieden een positieve ervaring op te doen. Zij kunnen mee naar Zuid-Frankrijk, om daar deel te nemen aan de tocht en daarmee een overwinning op zichzelf te boeken. Op www.pluryn.nl is er meer informatie te vinden over de tocht en andere initiatieven. Roger Horn zal zelf niet deelnemen, maar vind het wel goed om te zien dat er aandacht is voor deze groep mensen.

Roger Horn

Author Roger Horn

More posts by Roger Horn

Leave a Reply