16e plek voor Dimitri Simons in Mini Transat

Roger Horn houdt van zeilen en houdt de ontwikkelingen daarom regelmatig in de gaten. Solozeiler Dimitri Simons heeft bijvoorbeeld een mooie prestatie neergezet door in de tweede etappe van de Mini Transat als 16e te eindigen. Hij heeft een tocht van 16 dagen afgelegd in de Serie-klasse en zet daarmee een mooie prestatie neer, waar we in Nederland trots op kunnen zijn.

Finisch bij Point-a-Pitre op Guadeloupe

Simons kwam om iets over half tien (GMT) met zijn zeilboot over de finish in Guadeloupe, bij Point-a-Pitre. Hij vaart met een Mini 758 van Teamsolo.nl, waarmee hij door weer en wind richting de finish beweegt. Roger Horn verblijft ook zelf graag op het water, al is hij over het algemeen in goed gezelschap en bevindt hij zich regelmatig in Zuid-Frankrijk. Hij houdt de zeilers uit Nederland zo nu en dan in de gaten, om na te gaan hoe we het doen op het water. Op het moment dat bijvoorbeeld iemand als Simons een dergelijke prestatie neerzet geeft dat volgens Roger Horn aan dat we als Nederland op alle fronten op het water mee kunnen met de top.

Totale afstand van 3.172 mijl

Simons heeft met zijn boot een totale afstand afgelegd van 3.172 mijl. Hij voer met een gemiddelde snelheid van 7,88 knopen en wist op die manier de 16e plaats te behalen. De Italiaan Andrea Fornaro lag niet ver achter hem, maar hij wist er ongeveer anderhalve minuut voorsprong op te nemen. In de aanloop naar de finish was er nog sprake van een mooi duel. Simons heeft vervolgens laten zien dat hij de betere zeiler is, door de Italiaan op achterstand te zetten en daarmee een 16e plaats veilig te stellen, een mooie prestatie.

Roger Horn

Author Roger Horn

More posts by Roger Horn

Leave a Reply