Waddenfilm ontstaan vanuit schoolproject

Het Nederlandse landschap is prachtig, iets dat we tot nu toe zagen in films als De Nieuwe Wildernis en Levende Rivieren. Er valt echter nog veel meer te ontdekken, de Wadden vormen het volgende project voor Ruben Smit. Hij kwam niet zomaar zelf op het idee, het was een schoolproject dat hier aan ten grondslag lijkt te liggen. Roger Horn staat bekend als een zeilliefhebber en komt daarom regelmatig in de buurt van de Waddeneilanden. Het is een mooi stukje natuur waar men goed tot rust kan komen en waar toch van alles te ontdekken valt.

Zoveel mogelijk Nederlanders het Wad laten beleven

Ruben Smit wil er samen met de andere initiatiefnemers voor zorgen dat zoveel mogelijk Nederlanders het Wad kunnen beleven. Dit moet lukken door middel van een bioscoopfilm, net als aan de hand van verschillende programma’s die het mogelijk maken om er zelf naartoe te gaan. Roger Horn komt er met enige regelmatig en hij kan iedereen aanraden er zo nu en dan eens naartoe te gaan. In onze achtertuin hebben we in het Wad een prachtig natuurgebied, dat zich qua kwaliteit kan meten met de Great Barrier Reef in Australië en de Grand Canyon in Amerika.

Roger Horn enthousiast over bioscoopfilm

Roger Horn is enthousiast over de bioscoopfilm, omdat er op die manier snel een grote groep mensen in aanraking komt met het gebied. Hij kent de mogelijkheden van beeld om indruk te maken en kijkt zelf uit naar de beelden over de Wadden. Het lijkt erop dat de Wadden bioscoopfilm er in 2018 gaat komen, waardoor we nog even geduld zullen moeten hebben. Dat neemt niet weg dat onder andere Roger Horn er alvast naar uitziet en ook anderen die aan het project meewerken ontzettend enthousiast zijn over de doelstellingen.

Roger Horn

Author Roger Horn

More posts by Roger Horn

Leave a Reply