Marit Bouwmeester winst kampioenschap zeilen in Brazilië

Roger Horn is een groot liefhebber van de zeilsport en is blij te zien dat Marit Bouwmeester meedoet aan de top. Ze won het Braziliaanse Kampioenschap in de Laser-Radial klasse. Dat betekent bovendien dat ze nu de ranglijst van zowel de mannen als de vrouwen aanvoert, wat aangeeft dat ze goed op koers is om tijdens de Olympische Spelen hoge ogen te gooien. De Friese zeilster gebruikte het kampioenschap om ervaring op de te doen in Brazilië en bovendien in vorm te blijven om tijdens de Spelen te kunnen vlammen.

Veel geleerd van het Olympische water

Roger Horn hoorde Bouwmeester onder andere zeggen dat ze veel heeft geleerd van het water waarin straks de Olympische wedstrijd plaats zal gaan vinden. Er hebben verschillende omstandigheden plaatsgevonden, Bouwmeester liet zien daar goed mee uit de voeten te kunnen. Het is volgens haar van belang om veel ervaring op te doen in dit water. Dat komt uiteindelijk goed van pas tijdens de Spelen. Alles dient op dat moment te kloppen, er mag geen sprake zijn van verrassingen. Marit Bouwmeester liet nu in ieder geval iedereen achter zich, een score die tijdens de Spelen de mooiste gouden medaille zou opleveren.

Voorbereiding op de Spelen in Rio

Uiteraard zijn ook de andere zeilers en zeilsters bezig met hun voorbereidingen op de Olympische Spelen. Roger Horn is juist daarom verheugd om te zien dat het de Nederlandse is die de beste score weet neer te zetten. Aan de andere kant is het uiteraard van belang dat ze niet te vroeg piekt, het moet in de zomermaanden gaan gebeuren. Volgens de Friese zeilster zelf is dat geen probleem. Ze voelt zich samen met haar broer erg goed en is bovendien voornemens om in ieder wedstrijd die ze zeilt zelfs voor hem te eindigen.

Roger Horn

Author Roger Horn

More posts by Roger Horn

Leave a Reply