Nieuwe SLM A340 vanuit Zuid-Frankrijk naar Nederland

Surinam Airways (SLM) heeft een nieuwe Airbus A340 in gebruik genomen en slaagt er daarmee opnieuw in om de vloot een meer modern karakter te geven. Het vliegtuig werd op Tweede Kerstdag in gebruik genomen, nadat het vanuit Zuid-Frankrijk naar Schiphol was gevlogen. Dat ging nog niet geheel zonder slag of stoot, er was een tussenlanding in Brussel nodig als het gevolg van gevoelde vibraties in een van de motoren. Het lijkt erop dat nu alles in orde is, zodat de nieuwe SLM A340 er vanuit Amsterdam voor kan gaan zorgen dat er nieuwe vluchten uitgevoerd kunnen worden.

PZ-TCR naar Amsterdam

Het toestel zal de naam PZ-TCR mee gaan krijgen. Na een tussenstop die ongeveer 6 uur duurde kon het vliegtuig vanuit Brussel vertrekken naar Amsterdam, om te landen op Schiphol en aan te komen op de nieuwe thuisbasis. Lufthansa Technik zal op Schiphol verantwoordelijk zijn voor het onderhoud van het toestel. Volgens de Surinaamse media geldt er een leasecontract met Airbus, dat het op basis van de Europese regelgeving mogelijk maakt om daar de komende jaren mee te vliegen. Het toestel was overigens al langer in gebruik, aangezien het gaat om de MSN 242 van China Southwest Airlines, dat al in 1998 aan de maatschappij geleverd werd.

Vervanging van ouder vliegtuig

Surinam Airways zorgt er met dit ‘nieuwe’ vliegtuig voor dat het een model uit de vloot kan vervangen, zodat er een meer moderne vloot ontstaat die beter aansluit bij de vraag van vandaag de dag. Het gaat om een Airbus A340, die goed in staat is om langere afstanden te overbruggen. Airbus heeft hiermee laten zien dat het in Europa nog altijd geldt als een geduchte concurrent voor Boeing uit Amerika, de andere grote vliegtuigbouwer in deze wereld.